FORMAREA PERSONALULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

CASA CORPULUI DIDACTIC "DARIU POP" SATU MARE

Digitalizarea educației din România - Resurse educaționale deschise
4 decembrie 2020
Online - Zoom
18:00

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu  Asociația AD REM și Coaliția RED, vă adresează invitația de a participa la dezbaterea Digitalizarea educației din România - Resurse educaționale deschise, eveniment special conceput și dedicat tuturor dascălilor din România, în aceste vremuri grele, de pandemie.
 
Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom. Participarea este gratuită.

Dezbaterea online, pe Zoom, va avea loc pe 4 decembrie, ora 18:00. Această dezbatere urmărește să continue demersurile noastre pentru reforma profundă a sistemului educațional românesc, continuând folosirea unei platforme de dezbatere care a reunit peste 20.000 de actori interesați, de la profesori, reprezentanți ai elevilor, părinți, ONG-uri. Scopul dezbaterii este de a concepe cele mai bune strategii pentru resursele educaționale deschise în vederea digitalizării educației din România. Criza Covid-19 a condus la restructurarea și reorganizarea sistemului de învățământ, de la interacțiunea „față-în-față” la mediul online și implicit la o serie de provocări atât pentru elevi și profesorii, dar și pentru toți ceilalți actori implicați.
 

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în consultare publică Strategia privind digitalizarea educației și propune un apel la acțiune pentru o cooperare mai strânsă a tuturor factorilor interesați, pornind de la următoarele priorități: conectivitate, comunitate, ecosistem educațional digital, accesibilitate, inovare și sustenabilitate.
 
 
Strategia poate fi accesată aici: https://www.edu.ro/smartedu-strategia-privind-digitalizarea-educa%C8%9Biei-din-rom%C3%A2nia-2021-2027

Mă înscriu
 
Asociația “Ține de Noi” și-a asumat rolul de integrator al sub-capitolului de resurse educaționale dechise împreună cu Cristian Ducu, expert în politici publice la Centrul Syene, Carmen Holoțescu, profesor universitar, directorul Centrului pentru Educație Deschisă de la Universitatea “Ioan Slavici” din Timișoara, Paloma Petrescu,  Horvath & Partners, fost secretar de stat în Ministerul Educației, în prezent consultant în proiectul ROSE și Evelina Necula, Co-Fondator Kinderpedia.
 
Asociația Ține de Noi împreună cu partenerii săi îsi propune să organizeze dezbateri pentru a acoperi cele 8 grupuri de lucru.  În ultimele 5 luni am organizat 15 conferințe cu tema educația online în România - provocări și perspective viitoare pentru învățământul pre-universitar, universitar, și pentru învățământul preșcolar și primar, precum și Conferința Națională în Domeniul Educației. Ultimule evenimente organizate au fost “Strategia privind digitalizarea educației din România” și “Starea de bine a profesorilor”, care arată foarte clar preocuparea noastră pentru îmbunătățirea sistemului educational din România.
 
Evenimentul va avea 2 părți, panel și sesiune de întrebări și răspunsuri
 
Răzvan Orășanu și Andreea Sava – Moderatori, Asociația “Ține de Noi”
Carmen Holoțescu – Profesor Universitar, Director Centrul pentru Educație Deschisă și Blockchain, Universitatea “Ioan Slavici” Timișoara
Paloma Petrescu - Senior consultant CPRP
Gabriela Guțu – Vice-Președinte Asociația AD REM
Cristian Ducu - Expert în Politici Publice, Centrul SYENE pentru Educație
Evelina Necula – Co-Fondator Kinderpedia
 
Sesiune de contribuții individuale

Toți actorii din sistemul educațional care au expertiză sau preocupare precisă în zona resurselor educaționale deschise sunt invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, elevi, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice.
 
Contribuțiile vor fi scrise pe chat-ul ZOOM, cuvântul va  fi dat celor care vin cu cele mai bune contribuții scrise. Vom face preluarea în timp real a unor puncte de vedere în secțiunea din strategie care este în responsabilitatea Asociației Ține de Noi în vederea integrării.
 
Participarea în cadrul acestui workshop este gratuită
 
Organizatorii își propun să încurajeze și să consolideze dialogul dintre principalii actori interesați de sistemul educațional și să faciliteze promovarea modelelor de bune practici.
 
În ultimii cinci ani, sub diverse forme organizatorice, cu sprijinul altor asociații, am organizat numeroase evenimente care abordează subiectul educației, reunind un număr de peste 4000 de actori relevanți în educație: profesori, reprezentanți ai sindicatelor, directori, reprezentanți ai Ministerul Educației și agenților din subordine, precum și o serie de persoane publice implicate în deciziile privind sistemul de învățământ, dintre care și președintele României și Ministerul Educației și Cercetării.
 
Mă înscriu