FORMAREA PERSONALULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

CASA CORPULUI DIDACTIC "DARIU POP" SATU MARE

Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare este centru acreditat de examen în vederea obținerii certificării denumită generic Microsoft Certified Educator – MCE pentru personalul didactic din judeţ.

Această certificare demonstrează abilitățile profesorilor de a preda interdisciplinar, pe bază de proiecte și de a integra tehnologia digitală în predarea la clasă. Certificarea MCE oferă oportunitatea obținerii a 15 CPT, având în vedere că este echivalată de Ministerul Educației și Cercetării, conform OMEC 4413/28.05.2020.

Pentru a veni în sprijinul profesorilor care doresc obținerea certificatului MCE, a fost  realizat un ghid metodologic „Proiectarea Învățării în Secolul 21” care să faciliteze cadrelor didactice identificarea și exploatarea oportunităților de învățare care formează competențele secolului 21 prin utilizarea tehnologiei digitale.

Ghidul metodologic „Proiectarea Învățării în Secolul 21” este o resursă aliniată cadrului european de competențe digitale pentru profesori (DigiCompEdu) și reprezintă un reper important pentru cadrele didactice care doresc să își valideze cunoștințele și competențele de utilizare a tehnologiei în procesul de predare și învățare.

Această recunoaștere se realizează prin susținerea unui examen „Predarea cu ajutorul tehnologiei (62-193)” – o certificare globală dezvoltată de Microsoft și implementată în România de Certipro Education.

Examinarea se realizează în urma achitării unei taxe de 250 de lei/ persoană, care  include examinarea, certificatul MCE şi eliberarea adeverinței pe care este trecut numărul de credite și ordinul OMEC de echivalare.

Înscrierea în vederea examinării se face la Casa Corpului Didactic ”Dariu Pop” Satu Mare, prof. metodist Gabriel ARSU, tel 0743 848363 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Termen pentru înscriere: permanent